Nieuw park Bangert en Oosterpolder

Er komt een nieuw park in de Bangert en Oosterpolder. Het park wordt aangelegd op de groenstrook tussen de Strip, Westfrisiaweg en de Rijweg.

Wethouder Broersma (rechts) helpt mee een van de eerste bomen te planten

Wethouder Simon Broersma plantte er donderdag 9 december één van de eerste bomen. In de dagen daarna worden er nog 72 bomen geplant in het nieuwe park. De bomen zijn medegefinancierd door de Provincie Noord-Holland in het kader van klimaatadaptatie.

Bewoners denken mee over verdere invulling

Begin 2022 worden er meer bomen en struiken geplant. Ook komt er een wandelpad van ongeveer 800 meter lang. Het park wordt bovendien aangevuld met bankjes en bijvoorbeeld een bijenhotel, insectenmuur, boomstammen of speeltoestellen. De exacte invulling hangt nog af van de buurtbewoners. Zij worden begin volgend jaar gevraagd om hun voorkeur door te geven aan de gemeente.

Terugkeer van de boomgaard

Het idee is om het park een sfeer mee te geven van de boomgaard die Bangert en Oosterpolder ooit was. Bewoners hebben eerder aangegeven graag een park te willen in de wijk. Waarbij het park als natuurlijke groene buffer dient tussen de woningen en Westfrisiaweg. Daarnaast helpt het park bij het verbeteren van de biodiversiteit in de gemeente Hoorn. Wethouder Broersma: ‘Het park geeft de wijk Bangert en Oosterpolder meer groen. Inwoners hebben hiermee een mooie plek om te wandelen en te spelen. Bijkomend voordeel is dat de Westfrisiaweg minder zichtbaar wordt vanuit de wijk’. 

Bron: gemeente Hoorn

Laatste nieuws

Bouwupdate

Vandaag hebben we weer een nieuw bouwupdate ontvangen van plan Aan ’t Laantje van Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V.. De eerste

Lees verder